Cand vrei sa iti cumperi un telefon nou, doar ca nu ai suficienti bani sa il cumperi nou nout, poate ca te gandesti sa il cumperi second hand, pentru ca de multe ori telefoanele second hand se gasesc la jumatate de pret fata de pretul initial al telefoanelor nou noute. Doar ca nu este o metoda de cumparare atat de sigura, implica destul de multe riscuri si este nevoie sa utilizezi cateva metode de preventie pentru a cumpara in siguranta. Daca nu sti care sunt riscurile si metodele de preventie, te invit sa urmaresti randurile de mai jos.

Cand cauti anunturi si vezi ca unele au poze mai putine sau descrierea este superficiala, poti sa contactezi vanzatorul sa iti ofere poze si informatii suplimentare. Dar daca el refuza sa iti ofere, inseamna ca ceva nu este sigur, ca are ceva de ascuns. Poate ca nu vrea sa ofere poza cu ecran telefonului pentru ca este spart. Si daca, de exemplu, vrei sa cumperi un Samsung Galaxy A71, poate ca este nevoie de un nou geam watch 3 si vrea sa te pacaleasca. Deci, daca te vei intalni cu o astfel de situatie, cel mai bine eviti anuntul. Se intalnesc si anunturi care nu au deloc poze sau descriere, iar pretul produsului este foarte tentant, dar este mai sigur sa il eviti.

Este de preferat sa cauti anunturi din zona ta, pentru a te putea intalni cu vanzatorul si sa vezi telefonul cum arata si functioneaza in realitate. De aceea, este bine sa stabilesti o intalnire cu vanzatorul intr-un loc public, ar fi indicat sa fie si camere de securitate, pentru ca daca va incerca sa te pacaleasca, tu sa ai o dovada a ceea ce s-a intamplat si el sa fie prins cu usurinta. Deci evita locurile necirculate, retrase. Chiar daca vei gasi anunturi cu preturi foarte bune, doar ca nu din zona ta, nu ar fi indicat sa dai frau liber cumpararii, pentru ca produsul va fi trimis prin curier, poate ca nici nu vei avea deschidere la livrare pentru a-l putea trimite inapoi, iar daca produsul nu va fi cum arata in poze, sansele sunt foarte mici sa mai poti lua legatura cu vanzatorul.

Exista si vanzatori cinstiti, care vor doar sa isi vanda produsul intr-un mod cinstit, nu au nimic de ascuns si sunt de incredere, doar ca nu poti sa stii cu certitudine cine sunt vanzatorii de incredere, de aceea este mai bine sa fii preventiv.

Prin urmare, poti sa cumperi un produs second hand dar sa ai in vedere riscurile si sa pui in aplicare metodele de preventie pentru a nu fi pacalit. Alte metode sigure de a cumpara un telefon redus sunt variantele de a cumpara un telefon resigilat sau reconditionat, doar ca reducerea nu este chiar atat de mare.

Leave a Reply