Este bine-cunoscut faptul ca renuntarea la fumat poate fi una dintre cele mai dificile actiuni pe care le poate incerca o persoana. Tigarile creeaza dependenta, nu doar din punct de vedere fizic si mental, cat si prin stabilierea unei rutine zilnice, ce poate fi de multe ori mai greu de invins.

Multi consumatori aleg sa renunte la tigarile clasice prin utilizarea unui numar variat de unelte, printre cele mai populare fiind plasturii, guma de mestecat cu nicotina si tigara electronica. Insa, atunci cand v-ati hotarat sa incepeti aceasta calatorie este important sa aveti in vedere cateva sfaturi pentru a face tranzitia mai usor:

1.  Gasiti-va motivatia

Pentru multe persoane sanatatea personala si a celor din jur poate fi cea mai puternica justificare pentru renuntarea la fumat. Pentru altii, poate fi de ordin financiar, economiile pe care le pot realiza fiind foarte insemnate, mai ales daca priviti dintr-o perspectiva de 5 sau 10 ani. Indiferent de motivul ales, va fi important de tinut minte mai ales atunci cand pofta de fumat intervine.

2.  Nu renuntati imediat

Renuntarea la tutun imediat poate parea o idee buna, insa de cele mai multe ori aceasta strategie nu are rezultate pozitive. In acest sens, puteti sa faceti primul pas prin schimbarea tutunului cu o tigara electronica, fiind o varianta mult mai sanatoasa, acestea permitandu-va sa modificati concentratia de nicotina dupa preferintele personale.

3. Gasiti un nou mod de relaxare

Aprinderea unei tigari poate fi o rutina bine stabilita in viata oricui, fiind una dintre metodele preferate de relaxare si combatere a stresului printre fumatori. Prin urmare, schimbati tigarile clasice cu una electronica, pentru a va continua obiceiul, insa este important sa gasiti alte moduri placute de a va relaxa, indiferent de momentul zilei.

4. Micsorati treptat nivelul de nicotina

Dupa o anumita perioada de timp, puteti sa incepeti sa micsorati usor concentratia de nicotina, putand in acest fel sa reduceti nevoia organismului pentru acest stimulent. Puteti sa folositi o tigara electronica de unica folosinta fara nicotina sau cu nicotina, pentru a va obisnui organismul cu lipsa acesteia, insa fara sa renuntati la obiceiul de a fuma.

De cele mai multe ori, aceasta strategie poate fi foarte folositoare, dependenta de nicotina fiind mai usor de invins. Dupa o anumita perioada, dupa ce observati ca numai simtiti nevoia de a fuma, puteti sa renuntati definitiv la tigara electronica sau puteti sa o folositi in continuare fara nicotina pentru a va bucura de gustul si diversele arome din care puteti alege.

Renuntarea la fumat poate fi dificila, insa daca alegeti sa folositi o tigara electronica, tranzitia va fi mult mai usoara si in timp veti reusi sa abandonati definitiv acest obicei nesanatos.

Leave a Reply