Daca vrei sa iti cumperi un telefon care sa aiba cele mai bune camere, cele mai bune performante, cea mai lunga durata de viata a bateriei, pe scurt, sa fie de ultima generatie, inseamna ca va trebui sa iti pregatesti un buget destul de mare, pentru ca nu va fi deloc accesibil. Un exemplu de telefon care se incadreaza in aceste categorii este Samsung Galaxy S21 Ultra care costa in jur de 6.500 de lei, fiind un pret urias pentru un telefon. Daca nu iti permiti un telefon atat de scump, nu trebuie sa te orientezi catre un model mai ieftin, pentru ca poti sa iti cumperi telefonul dorit la un pret mai mic cu aproximativ 200- 300 lei. Este vorba despre un telefon reconditionat, doar ca aceasta varianta este evitata de multe persoane pentru ca nu stiu exact ce presupune un astfel de telefon, iar ele au impresia ca vor primi un telefon spart sau nefunctional, ceea ce nu este deloc adevarat. Daca nici tu nu sti ce presupune exact un telefon reconditionat, este necesar sa urmaresti randurile de mai jos pentru a afla. 

 

Atunci cand intr-un depozit ajunge un lot de telefoane, un angajat, un tehnician, are responsabilitatea de a verifica functionalitatea acelui lot, doar ca acest lucru este posibil doar daca va desface un telefon si il va testa, pentru a vedea daca prezinta vreo problema interioara sau exterioara. Daca are chiar si o mica problema sau defectiune, intregul lot, inclusiv telefonul testat, se va trimite inapoi, pentru ca nu se pot expune la vanzare telefoane cu probleme. Dar daca totul este in regula si telefonul arata si functioneaza perfect, celelalte telefoane se vor expune la vanzare cu pretul initial, cel stabilit, iar telefonul testat se va expune la vanzare cu o reducere de aproximativ 200- 300 de lei. Deci, sa presupunem ca vrei sa iti cumperi un Samsung Galaxy A52, doar ca acei 200- 300 de lei sunt cei care iti lipsesc din buget pentru a-l cumpara nou nout, poti macar sa te gandesti la optiunea de a-l cumpara reconditionat, pentru ca nu va fi spart, astfel incat sa fie nevoie de un nou display a52. Din contra, ar trebui sa fii mai sigur ca telefonul nu prezinta nicio problema pentru ca a fost testat, curatat si ambalat profesional inainte de a se expune la vanzare.

Acestea fiind spuse, un telefon reconditionat inseamna un telefon care a fost testat, curatat si ambalat profesional. Testarea este necesara pentru a se verifica functionalitatea lotului ajuns in depozit. Reducerea se aplica telefonului desfacut pentru simplul fapt ca a fost testat pret de cateva minute. Un telefon reconditionat inseamna doar un telefon testat, nu unul spart sau nefunctional. 

Leave a Reply