Casa cu mansarda este o abordare din ce in ce mai frecventa, dat fiind ca permite exploatarea unei cladiri pe inaltime, fara sa fie necesara o investitie majora. Fata de crearea unui etaj in plus, mansardarea este o optiune optima mai ales privind costurile. Vor fi necesare mai putine materiale de constructie si in plus si timpul in ceea ce priveste finalizarea proiectului este mai scurt.

Mai mult decat atat, mansardarea poate fi un proiect oricand inceput ulterior, indiferent de tipul de proiecte de case despre care vorbim. Ce probleme isi pun unii insa? Exista, firesc, anumite temeri.

# Daca temperaturile extreme pot afecta mansarda sau sa o faca deloc practica pentru locuit

Desigur ca in ceea ce priveste o mansarda supraincalzirea vara si frigul iernii sunt probleme firesti, constant intalnite. Solutia este o izolatie termica corespunzatoare, realizata cu un material de calitate, cum este si poliuretanul. Daca structura va fi una executata corect, cu ventilatie pe masura sub invelitoare, atunci izolatia termica a mansardei va fi una buna si va permite locuirea spatiului, indiferent de variatiile de temperatura si de sezon.

# Infiltratiile de apa

O alta problema ar putea fi legata de infiltratiile de apa. Asta se poate intampla atunci cand o constructie nu este corect executata. Aici trebuie spus ca hidroizolatia trebuie facuta, corect.

# Zona prea zgomotoasa

Cand izolatia fonica nu este una corespunzatoare este firesc ca in mansarda se vor auzi foarte tare zgomotele de la exterior. Acest disconfort poate fi corectat prin alegerea unei tigle dense. Plus, izolatia termica si fonica vor avea o contributie de asemenea. Daca in cele din urma si tamplaria va fi una specifica, cu atat mai bine, nivelul de zgomot de la exterior va fi unul minim resimtit.

# Costuri prea mari

Orice investitie vine cu variatii de costuri pe parcurs. Mansardarea insa are avantajul de a fi mai putin costisitoare fata de alte variante. Castigati un etaj in plus ce poate fi exploatat ca un etaj, compartimentat ca si casa in sine.

Pentru astfel de proiecte si nu numai cei de la Smart Home Concept pun la dispozitie o echipa de proiectati, arhitecti si nu numai care lucreaza impreuna pentru reusita planurilor. Ofertele aici sunt variate, atat in ceea ce priveste costurile, tipul de proiect, cat si serviciile – pentru cei care sunt inca in faza de birocratie de adunat acte pot avea ajutor din partea acestei echipe si pentru obtinerea anumitor documente.

Contact:

Smart Home Concept

str. Matei Voievod nr. 35

sector 2, Bucuresti

0728 407 562

0721 965 884

office@smarthomeconcept.ro

Leave a Reply