Atunci cand este nevoie sa aleaga incaltarile pentru cei mici, de multe ori parintii intampina diferite probleme. De ce? Pentru ca acestia trebuie sa tina cont de diferite aspecte foarte importante, cum ar fi calitatea materialelor din care este confectionata incaltamintea, de materialul din care este fabricata talpa, si cel mai important aspect, sa aleaga marimea potrivita.

Atunci cand vine vorba despre alegerea incaltarilor pentru iarna, lucrurile se pot complica si mai mult. Tocmai din acest motiv, vom prezenta cateva detalii pe care parintii trebuie sa le ia in considerare atunci cand cauta cizme sau ghete pentru copii.

Impermeabilitatea materialelor incaltarilor

Alegerea materialului nu este la fel de importanta ca si calitatea ghetei pe care parintii o cumpara. Este foarte important ca materialul sa fie impermeabil, adica sa fie rezistent la apa. Cizmele impermeabile si ghetele impermeabile sunt putin mai scumpe, dar indiferent de materialul lor (piele, piele de caprioara, nubuc, nylon etc.), sunt acoperite cu un invelis care impiedica picioarele copiilor sa se ude si sa se raceasca.

Indicele de caldura si importanta acestuia

Un alt lucru pe care trebuie sa il cauti atunci cand cumpara bocanci este indicele de caldura. In aceasta privinta se recomanda un indice de -30 o C care va fi suficient pentru majoritatea activitatilor.

Este important de stiut ca copiii pot pune aceste cizme chiar si in perioadele de vreme rea, dar ca trebuie sa fiti in continuare atenti la zilele mult mai calde de la inceputul si sfarsitul sezonului. Intr-adevar, ca si anvelopele masinii tale, talpile cizmelor de iarna sunt confectionate din cauciuc natural care se poarta mai repede la caldura.

Facand o paranteza, pentru parintii care cauta ghetele potrivite pentru copilasii lor, o pereche de ghete Aura poate reprezenta cea mai buna alegere. Discutam despre ghete confectionate din piele naturala si care au interiorul din blana sintetica. Talpa acestor incaltari este fabricata din cauciuc, iar sistemul de prindere este cu scai.

Cumparati cizme mai mari? Nu este o idee atat de buna precum pare la prima vedere!

Dimensiunea este de asemenea, un criteriu primar in alegerea cizmelor si a ghetelor de iarna. Adesea tindem sa luam cizme sau ghete care sunt prea mari pentru a lasa loc pentru ciorapi mari si pentru a le mentine mai mult timp; insa cu siguranta aceasta nu este o idee buna. Daca sunt alese incaltari mai mari, picioarele copilului vor fi reci pentru ca exista prea mult spatiu in cizme.

Este indicata utilizarea incaltarilor ramase de la fratii mai mari?

Exista mai multe marci de buna calitate disponibile in magazine de incaltaminte, iar de multe ori parintii aleg incaltarile din aceste magazine, sperand ca vor avea o durata indelungata de viata, si ca vor putea fi purtate pe viitor si de copiii lor mai mici.

Atunci cand sunt repurtate incaltarile, trebuie tinut cont si la calitatea materialelor interioare. Dupa un timp, pasla se sfarama si devine mai putin puternica. Prin urmare, este important sa o schimbati, astfel incat botul sa ramana confortabil si cald.

Leave a Reply