O trusa chei este un produs de care este interesat cu sigurabta orice meserias sau gospodar, in propria locuinta. In momentul in care ai nevoie de o scula pentru masina sau de o cheie ori de o unealta pentru a repara ceva care s-a defectat in casa, apelezi la o trusa de chei.

Pe piata se gasesc nenumarate variante de trusede chei, unele dintre acestea sunt cu chei fixe, altele sunt cu chei tubulare sau impreuna cu accesorii diverse, cum ar fi varfuri de surubelnite sau manere. Utilitatea unei truse de chei este vasta, putandu-se folosi de exemplu o scula din componenta acesteia pentru a interveni la o chiuveta, la o masina de cusut, sau chiar si la bicicleta copilului sau la automobilul personal.

Inainte de a cumpara o trusa de chei, este bine sa stii anumite caracteristici ale acesteia, pentru a opta pentru varianta ideala.

Va prezentam mai jos un ghid care va va ajuta sa alegi cea mai buna trusa de chei, potrivita pentru nevoile dvs.

In functie de tipul produselor care fac parte din componenta unei truse acestea pot fi fixe, tubulare si combinate. O trusa de chei fixe este utila atat in casa fiecaruia dintre noi, cat si in dulapul unui mecanic de exemplu, sau poate fi deosebit de utila pentru sau lacatus dintr-un atelier sau service auto.

Un alt tip este trusa de chei spre care va puteti indrepta atentia, cu sigurant este cel cu chei tubulare. De asemenea, aceast tip de trusa de chei contine si o cheie cu clichet de prindere, prelungitoare, adaptoare si imbus.

Cea mai complexa trusa insa de pe piata este trusa de chei combinata, de tip profesional. O asemenea trusa le este specifica mecanicilor sau lacatusilor specializati, ea fiind dotata atat cu chei fixe, cat si cu tubulare, plus multe accesorii.

Toate produsele care se regasesc intr-o asemenea trusa sunt de foarte buna calitate, insa pretul este cel mai mare, in comparatie cu celelalte produse. O astfel de trusa poate avea, spre exemplu un numar fabulos de 216 piese si poate acoperi toata gama de lucrari executate intr-un atelier sau service auto.

Cum alegi cea mai buna trusa de chei in functie de marimea sculelor?

In cazul in care dorim doar o simpla trusa de chei fixe, aceasta poate fi alcatuita din piese de diverse marimi, de la 6-7, 8-9 si pana la 30-32. In schimb, in cazul unei truse de chei tubulare, ea poate sa fie compusa din 13 piese de 1/4″, intre 4 si 14 mm.

O trusa profesionala de chei poate fi combinata si in mod evident dispune de chei pentru orice tip de reparatie. Un set de chei care sa aiba in compozitie cu 216 piese va satisface toate nevoile de servicii.

O astfel de trusa are in compozitia sa chei tubulare de 1/2 “ (de la 10 la 32 mm), 3/8 “ (de la 10 la 19 mm), de 1/4 “ (de la 4 la 14 mm), prelungitoare, articulatie cardanica, antrenor culisabil sau cu clichet, diverse adaptoare si surubelnite, chei combinate si imbusuri.

Cum alegi cea mai buna trusa de chei in functie de materialul produselor?

Fara doar si poate, materialul din care este confectionata cheia este un factor de o importanta deosebit de mare, atunci cand alegem o trusa. In magazine, se regasesc o multime de produse fabricate din diverse materiale, cum ar fi otelul, metalul, carbonul, otel vanadium, crom molibden si crom vanadium.

Pentru profesionistii care folosesc in fiecare zi astfel de truse, sunt recomandate trusele din crom – vanadiu, dat fiind faptul ca acest aliaj are o rezistenta sporita la uzura si la coroziune, dar este important de precizat ca aceste piese au si un pret ridicat.

In cazul in care nu aveti neaparat nevoie de performante, atunci puteti sa va indreptati atentia si spre o trusa cu chei confectionate din otel inoxidabil, care sunt mai ieftine.

Leave a Reply