In momentul in care vrei sa cumperi inele din pietre pretioase iti recomandam sa tii cont si de luna in care te-ai nascut pentru ca fiecare zodie are cate o piatra pretioasa specifica, sau chiar mai multe.  Pentru persoanele nascute in aprilie, piatra pretioasa este diamantul. Iti prezentam mai multe informatii despre cum poti alege astfel de pietre pretioase.

Se spune ca diamantul simbolizeaza afectiunea, forta, eternitatea si iubirea permanenta. Din aceste motive, este cea mai populara piatra folosita in inelele de logodna, deoarece este reprezentativa pentru dragostea eterna, care va ramane indiferent de probleme si de obstacole.

Tipuri si culori de diamant

Desi cel mai cunoscut diamant este cel incolor, el poate fi gasit in mai multe culori fascinante. Exista diamante rosii si roz, albastre, galbene si verzi.

Cum se pot cumpara diamantele

Avand in vedere cresterea productiei si comercializarii imitatiilor de diamante si pietre care ar putea fi confundate cu usurinta cu diamantul (de exemplu, zirconiu cubic) iti oferim urmatoarele recomandari pentru a cumpara un diamant veritabil.

Alege o sursa de incredere

Pentru a iti asigura linistea sufleteasca, daca cumperi un diamant fara experienta anterioara, ar fi recomandat alegi un vanzator de incredere, care are doar feedbackuri pozitive.

Testul prin respiratie

Pentru a determina daca diamantul este veritabil poti sufla pe el, pana cand apare o ceata usoara din cauza caldurii si umiditatii respiratiei tale. Daca ceata mentionata se disipeaza imediat, diamantul este real. Condensul va avea nevoie de cateva secunde pentru a disparea daca diamantul nu este real. Aceasta metoda este cea mai potrivita pentru diamante montate.

Testul cu apa

Un pahar de dimensiuni medii este umplut cu water cu apa si piatra  este aruncata in pahar. Daca se scufunda, diamantul este autentic, deoarece un diamant fals va pluti cu siguranta.

Montare si metal pretios

Din punct de vedere logic, diamantele veritabile sunt montate in combinatii de inalta calitate facute din metale pretioase, cum ar fi platina, aurul alb sau galben, iar o piatra mare este insotita de foarte multe ori de alte pietricele mai mici.

Testul prin incalzire

Diamantele sunt confectionate dintr-un material incredibil de puternic si, prin urmare, sunt rezistente la caldura. Aceasta metoda consta incalzirea dimantului cu bricheta pentru cateva secunde.

Diamantul incalzit este apoi aruncat intr-un pahar umplut cu apa rece. In cazul in care piatra se topeste sau se distruge, cu siguranta nu este un diamant adevarat. Alte materiale, cum ar fi zirconiul cubic sau sticla, se vor sparge din cauza efectelor de extindere si contractie generate de prezenta caldurii.

Testul de refractivitate

O caracteristica chintesentiala a diamantelor autentice este capacitatea lor de a refracta lumina. Prin  aceasta metoda, diamantul este asezat cu latura plata in jos, pe o pagina de ziar, sub o lumina stralucitoare si fara umbre.

Daca literele de pe ziar sunt lizibile, diamantul nu este unul real, deoarece o adevarata bijuterie ar refracta lumina prin fatetele sale, ceea ce face ca scrisul sa nu poata fi citit.

Cu ajutorul acestor teste, vei gasi cu siguranta un diamant veritabil pe care sa il cumperi.

Leave a Reply