Volkswagen Fox este o masina produsa si proiectata de Volkswagen din Brazilia si vanduta in America Latina din 2003  si in Europa in perioada 2005 – 201, fiind una dintre masinile de oras ale acestui producator.

Fox a fost introdusa in Europa la AMI Leipzig Motor Show in aprilie 2005, iar la debutul in Europa, Fox a fost disponibila doar ca un hatchback cu trei usi si cu trei optiuni ale motorului.

Fox a fost vanduta cu o lista lunga de optiuni pentru, permitand astfel clientului european sa configureze Fox-ul dupa bunul plac. Acesta a venit cu airbag-uri standard si sistem de franare ABS. La debut, Fox a obtinut patru stele in sistemul de rating pentru accidente EuroNCAP .

Pe piata europeana, Fox a inlocuit autoturismul Lupo. Volkswagen a incetat sa mai vanda Fox in Europa in 2011, iar modelul a fost inlocuit de Volkswagen Up .

Fox a a fost echipat cu un motor pe benzina cu patru cilindri de 1,8L, 81 kW  montat longitudinal, utilizand componente de pe Volkswagen Golf – impreuna cu o transmisie cu patru viteze pentru modelul standard cu doua si patru usi si o transmisie cu cinci viteze pentru modelul sport GL – nu a fost oferita o transmisie automata . Nu a fost disponibila servodirectia. Fox avea frane pe disc asistate si primul model nu a avut ABS.

Modelele timpurii (1987–1989) au prezentat tehnoloiga Bosch CIS-E, de asemenea, cunoscuta sub numele de KE- Jetronic cu injectie electro-mecanica de combustibil, folosind un senzor de oxigen pentru a ajuta la gestionarea combustibilului. Modelele ulterioare au prezentat injectia electronica de combustibil Bosch Digifant.

In Canada, modelele de Fox din 1987 pana in 1989 a avut injectie simpla de combustibil CIS Bosch fara senzor de oxigen pentru sistemul de gestionare a combustibilului motorului.

Din cauza vanzarilor in plina expansiune inregistrate de Passat, Jetta, si Golf, Fox a disparut rapid din cerere, ceea ce l-a transformat intr-o masina de colectie.

Initial, Fox a primit faruri cu halogen cu fascicul sigilat; dupa 1991, modelele au primit o grila revizuita cu faruri de sticla. Aceste modele sunt in prezent foarte rare iar cei care le au le considera deja masini de colectie si nu vor sa se desparta de ele.

Desi nu sunt multe modele pe piata, sunt disponibile piese auto pentru VW Fox 1.2 la preturi avantajoase. Posesorii de Fox stiu ca cea mai buna solutie pentru ca masina lor sa ramana functionala cat mai mult timp este sa schimbe componentele la timp. Aceasta regula este valabila pentru absolut toate autoturismele, nu doar pentru Fox.

O piesa schimbata la timp, elimina investitiile ulterioare majore. Astfel, in momentul in care masina transmite semnale evidente ca este pe cale sa se strice, o vizita in service si solutionarea problemei este cea mai buna idee.

In momentul in care anumite componente se strica, ele au tendinta de a distruge si alte piese adiacente sau legate de ele, iar investitia creste. Din acest motiv este recomandat sa fie puse piese de cea mai buna calitate.

Leave a Reply