Atunci cand nu poti folosi o centrala pe GPL, din varii motive, cu siguranta iei in calcul foarte multe variante. Nu toate se dovedesc insa a fi cu adevarat rentabile, asa cum este utilizarea unei centrale pe lemne.

De cele mai multe ori, imposibilitatea utilizarii unei centrale pe lemne este cauzata de lipsa unei retele de gaze naturale in apropiere. In aceste conditii, utilizarea combustibilului solid ramane o optiune care merita luata in considerare mai ales din punct de vedere al costurilor pentru incalzire.

In acest articol ne-am propus sa vorbim despre beneficiile incalzirii folosind o centrala pe lemne de calitate. Astfel, daca esti in cautarea unei alternative pentru centrala pe gaz, iar combustibilul solid reprezinta o materie prima pe care o ai in vedere, atunci acest articol ar trebui sa faca parte din documentatia ta de dinaintea deciziei.

Iata care sunt lucrurile pe care trebuie sa le stii despre centralele pe lemne:

Randament inalt si economii considerabile

Dupa un prim sezon de incalzire folosind o centrala pe lemne vei concluziona faptul ca ai luat cea mai buna decizie. De ce spunem asta? Ei bine, deoarece vei vedea ca ai platit mult mai putin pentru incalzire decat plateai in mod obisnuit.

In ciuda faptului ca investesti o suma considerabila de bani in achizitia centralei pe lemne, te vei bucura apoi de un sistem de incalzire care tine cu portofelul. Randamentul sau este foarte bun, iar de aceea se obtine caldura necesara pentru a te bucura de confort in casa, fara a fi nevoie de o cantitate prea mare de lemne.

Iar daca ai grija sa folosesti doar lemn de cea mai buna calitate, adica de esenta tare si cat mai uscat, atunci vei observa ca doar cu cateva lemne poti garanta caldura in casa timp de 30 de ore. In tot acest timp nu mai vizitezi centrala ci doar te bucuri de o atmosfera placuta in casa. Suna bine?

Siguranta deplina pentru casa si familie

Centralele pe lemne sunt recomandate si pentru faptul ca inspira foarte multa singuranta. Avand o structura simpla, multe elemente de siguranta si totodata fiind instalata intr-o anexa situata in exteriorul locuintei, riscurile sunt minime. De asemenea, conform specialistilor, sansele unei explozii intr-o centrala pe lemne sunt la fel de mici.

Siguranta este asadar un detaliu important pe care ar trebui sa il ai in vedere mereu cand faci cumparaturi, drept urmare cel putin din acest punct de vedere centralele pe lemne sunt mai mult decat recomandate.

Totodata, au fost realizate top-uri bine documentate care pozitioneaza centralele pe lemne pe primele pozitii intr-un top al celor mai sigure sisteme de incalzire ale locuintei.

Investitie pe termen lung

Unul dintre putinele dezavantaje ale centralelor pe lemne este pretul lor care poate fi considerat destul de piperat. Intr-adevar, echipamentul pentru incalzirea folosind o centrala pe lemne poate fi destul de costisitor, ceea ce ar trebui sa recunoastem cu totii. Cu toate acestea, daca este privita ca pe o investitie pe termen lung, atunci aceasta se va dovedi a fi foarte rentabila.

Costurile initiale, fie ele chiar si piperate, vor fi recuperate de-a lungul timpului, drept urmare aceasta achizitie ar trebui privita din perspectiva economiilor ce vor fi realizate in timp.

Acestea fiind spuse, putem concluziona faptul ca modelele de centrale pe lemne reprezinta cu adevarat o alternativa foarte buna pentru centralele pe gaz, mai ales daca ai toate conditiile pentru a garanta o buna instalare a centralei.

Leave a Reply