Cine spune ca trebuie sa parcurgeti mii de kilometri pentru a va bucura de destinatii superbe sau ca trebuie sa cheltuiti sume exorbitante pentru un concediu placut? Si tara noastra dispune de numeroase frumuseti, însa, din pacate, din dorinta de a merge cat mai departe, uitam sa de bucuram de acestea.

Iar una dintre frumusetile Romaniei este chiar Covasna, un loc parca neatins de aceasta lume stresanta, unde va puteti relaxa pentru cateva zile admirand peisajele rupte din povesti. De asemenea, nici la capitolul muzee Covasna nu sta foarte rau, gasindu-se cate ceva pentru fiecare. De aceea, în articolul de astazi va vom prezenta trei muzee de neratat din Covasna, carora trebuie sa le dati o sansa. V-am facut curios?

Muzeul National Secuiesc

Muzeul National Secuiesc este cea mai buna alternativa pentru persoanele care îsi doresc sa cunoasca macar cateva informatii cu privire la istoria si cultura locului, cu atat mai mult în situatia în care va pasioneaza acest domeniu.

De asemenea, în cazul în care doriti sa aflati mai multe detalii, recomandarea noastra este sa apelati la un muzeograf care sa va prezinte amanuntit toate frumusetile muzeului. Chiar daca va trebui sa îl platiti, va asiguram ca merita investitia! 

Muzeul satului

Nu puteam sa nu mentionam si muzeul satului, un loc ce va va transpune în atmosfera vremurilor de acum zeci de ani, de care s-au bucurat atat de mult bunicii nostri. Pentru a recrea atmosfera de odinioara, proprietarul muzeului s-a folosit de o casuta batraneasca, în care a aranjat toate elementele de la acea vreme.

De asemenea, proprietarul muzeului este chiar un secui, acesta avand rolul de a va transpune si mai mult în vremurile de demult, explicandu-va în detaliu despre fiecare obiect din interiorul muzeului. Aceste obiective sunt foarte utile si pentru copii, mai ales pentru ca acestia sunt permanent cu ochii în calculatoare si telefoane, uitand sa se bucure de frumusetea lucrurilor simple si autentice, asa cum o faceau bunicii nostri. 

Atelierul de turta dulce

Continuam într-o nota mai delicioasa, ilustrandu-va cateva detalii cu privire la atelierul de turta dulce din Covasna, pe care nu trebuie sa îl ratati (chiar daca sunteti la dieta).

Nu doar aspectul turtei va va încanta, ci si aroma de scortisoara pe care o veti simti înca de la primii pasi facuti în interiorul atelierului. Daca sunteti iubitori de dulce, va sugeram sa pastrati cativa lei pentru acest atelier, caci nu veti pleca cu mana goala.

La finalul articolului…

Nu doar Covasna este o destinatie potrivita pentru un sejur de neuitat, Romania avand foarte multe locuri frumoase, ce merita descoperite. Cu toate acestea, pentru a le putea descoperi în detaliu, este nevoie de un mijloc de transport rapid si eficient, nu-i asa?

Asadar, daca si dumneavoastra sunteti de aceeasi parere, atunci trebuie sa apelati la serviciile de închirieri auto din Timisoara, oferite de compania Novum. Serviciile de închirieri auto din Timisoara oferite de compania Novum sunt întotdeauna atent verificate, pentru ca dumneavoastra sa va bucurati de o experienta inedita!

 

Leave a Reply