Cresterea porumbeilor poate fi mai dificila decat isi imagineaza multi. In randul responsabilitatilor intra mult mult multe aspecte decat asigurarea hranei, a apei si o igiena corespunzatoare a custilor.

Nu le poti da orice mancare si nu ii poti tine in orice conditii. Indiferent de motivul pentru care ii cresti  sau ce urmaresti prin asta, e bine sa te documentezi temeinic legat de aceste pasari deosebite.

Cei mai multi cumpara hrana dintr-un magazin de produse pentru porumbei, fie fizic, fie online – dupa caz. Unii au in vedere aspecte bine determinate, pe cand altii cumpara fara a fi in tema legat de ce recomanda specialistii in produse columbofile.

Un caz este cel ce vizeaza vitaminele administrate prin hrana, lipsa lor sau calitatea. Pentru cei care isi pun astfel de probleme, raspunsul va veni doar dupa indelungi cautari. Bine, cand deja stii  o sursa de incredere lucrurile stau diferit.

Care sunt vitaminele potrivite pentru porumbei?

Nu exista un raspuns simplu la aceasta intrebare. Trebuie sa cunosti mai multe detalii pentru a face achizitia potrivita. Spre exemplu, e necesar sa stii ce carente prezinta organismul lor. Poti apoi solicita cuiva cu experienta un sfat, o indrumare, pentru a alege ce e bun si necesar totodata.

Stiai ca se realizeaza tot felul de experimente privind efectele administrarii de vitamine, minerale si alte substante de genul? Spre exemplu, un caz este cel in care au fost urmarite performantele porumbeilor carora li se administrase vitamine si cele ale celor ce nu consumat. E bine sa ai in vedere ca efectele se resimt mai ales post competitie.

Sper ca ai dedus raspunsul la intrebarea de mai sus. Vitaminele potrivite sunt, in primul rand, cele calitative, iar apoi cele care lipsesc din organism. Iti poti da seama care sunt si in functie de simptomele porumbeilor.

Sunt si columbofili care prefera sa mearga pe alte variante cand vine vorba despre hrana porumbeilor. Spre exemplu, ceaiurile naturiste sunt vazute ca o alternativa a vitaminelor. In ce masura sunt benefice sau mai eficiente decat vitaminele nu pot spune. Ideal este sa consulti parerea cuiva cu experienta, care cunoaste acest domeniu si te poate ajuta cu informatii sustinute.

ProduseColumbofile.ro poate fi un reper pentru tine daca vrei cu adevarat sa asiguri porumbeilor nutritia optima. Sfaturi precum schimbarea apei in care sunt puse vitaminele dupa un timp de 48 de ore te vor ajuta in mod definitoriu.

Cu riscul sa ma repet, reamintesc importanta unor vitamine calitative. In principiu, produsele administrate porumbeilor trebuie sa puna accent pe asta. Incearca si vitamine pentru porumbei de la Radu Duo si observa efectele pe care le au asupra organismului pasarilor.

Nu doar vitaminele, dupa cum aminteam, sunt importante si necesita atentie deosebita, ci orice tine de ingrijirea, cresterea sau afectiunile ce pot aparea la porumbei.

Descopera magazinul online ProduseColumbofile.ro care iti pune la dispozitie un spectru larg de produse si accesorii, menite sa iti usureze munca si totodata sa te ajute sa tii porumbeii sanatosi.

Leave a Reply