Beneficiaza de avantajele energiei verzi  – panourile solare termice de la Bricolaj Market

Se aude tot mai des in ultimul timp de energie alternativa si de avantajele acesteia. Ce este insa cu adevarat aceasta sursa de energie si cum se materializeaza concret? Energia verde cum mai este denumita aceasta sursa alternativa foloseste resurse regenerabile, de aici vine si un cost redus in timp.

In principiu, resursele alternative au fost luate in considerare datorita faptului ca sunt durabile si nu polueaza. Sursele sunt numeroase și utilizarea acopera utilitatile unei case intregi. Pentru cei care isi doresc sa construiasca o casa verde sunt sustinuti de catre autoritati prin programe specifice.

Aceasta goana dupa implementarea a cat mai multor sisteme ce utilizeaza energie alternativa a cunoscut o evolutie in ultimul timp, deoarece resursele clasice ce vizeaza combustibilul fosil sunt tot mai sarace pe zi ce trece.

Energia solara este una dintre aceste resurse, ideala pentru locuinte si nu numai. Sistemele ce concretizeaza acest beneficiu se impart in doua categorii si anume: panourile fotovoltaice si cele termice.

Panourile fotovoltaice se utilizeaza in scopul acoperirii necesarului de alimentare cu curent electric. Panourile solare termice sunt dedicate incalzirii apei menajere.

Panourile solare termice – ghid tehnic

Principiul de functionare este unul usor de inteles. Radiatia solara incalzeste agentul termic de tipul apei sau antigelului din interiorul instalatiei, acest lucru este posibil cu ajutorul sistemelor de panouri solare termice.

Randamentul panourilor solare este de peste 70% datorita spectrului larg al radiatiei solare utilizat pentru producerea energiei termice.

Sistemele de incalzire a apei functioneaza prin instalatii specifice alcatuite din colectoare ce se monteaza in special pe acoperisul casei pentru un randament optim in captarea energiei. La Bricolaj Market se regasesc panouri solare termice presurizate si nepresurizate.

Panourile solare presurizate de la Bricolaj Market

Aceste sisteme sunt denumite presurizate datorita presiunii de functionare ce nu depinde de inaltimea de amplasare. Sunt alcatuite din tuburi vidate sau heat pipe care incalzesc indirect apa din boiler. Se utilizeaza alaturi de un boiler de stocare a apei si prezinta avantajul de a fi folosit tot timpul anului.

Este un sistem ce se regaseste in topul cautarilor in acest sens, deoarece nu necesita lucrari de mentenanta, pe timpul iernii boilerul nu trebuie golit de apa.

In functie de volumul de apa ce se doreste a fi incalzit, dimensiunile unui astfel de sistem difera. Poti sa intrebi specialistii de la Bricolaj Market detalii legate de o achizitie ce ofera un randament optim pentru locuinta ta.

Panourile solare nepresurizate

Sunt ideale pentru persoanele ce nu au nevoie de un consum mare de apa calda. Functionarea boilerului este dictata de presiunea atmosferica folosind un rezervor suplimentar de umplere pentru alimentarea cu apa.

Este bine de stiut ca acestea necesita o amplasare intr-un punct cat mai inalt. Au in componenta tuburi vidate simple folosind principiul de termosifon, fiind in contact direct cu apa din boiler.

Ca o nota de final este importanta mentiunea cu privire la defectiunile ce se pot ivi. In cazul sistemelor solare termice presurizate se poate schimba doar tubul defect, restul dispozitivului nefiind afectat. Sistemele solare nepresurizate implica inlocuirea integrala a componentelor.

Acestea fiind aduse in vedere, specialistii Bricolaj Market ofera informatii detaliate suplimentare pentru ca alegerea sa fie una optima si care sa dea randament. Notele informative si produsele se regasesc pe  https://www.bricolajmarket.ro/.

Leave a Reply