Instagram este una dintre retelele de socializare care castiga anual tot mai multe persoane, Facebook avand o concurenta destul de mare in acest sens. Tocmai datorita acestui lucru, tot mai multi antreprenori aleg sa isi promoveze afacerea pe astfel de retele, pentru a reusi sa isi creasca numarul de vizitatori si implicit, increderea publicului in produsele sau serviciile pe care le pun la dispozitie.

Cu toate acestea, exista anumite reguli de care ar fi bine sa tineti cont, astfel incat promovarea pe Instagram sa va aduca exact rezultatele pe care le doriti. Este mai simplu decat credeti!

Poza de profil

Indiferent ca vorbim de o firma de web design din Timisoara sau de un magazin online, este foarte important ca poza de profil sa se potriveasca cu intreaga afacere pe care o puneti la dispozitia clientilor. Puteti opta sa inserati o fotografie cu logo-ul firmei dumneavoastra sau cu un element reprezentativ.

De exemplu, daca dumneavoastra comercializati haine pentru copii, puteti pune o fotografie cu un copilas sau, in cazul in care aveti un restaurant cu specific italian, puteti pune o fotografie cu o pizza, unul dintre elementele reprezentative ale Italiei. Insa, nu uitati ca fotografia sa fie exact din aceeasi poveste cu afacerea dumneavoastra, tocmai pentru a nu se crea confuzii in randul publicului.

Descrieri creative

Inainte de a posta o fotografie, nu uitati sa creati un mic scenariu in care fotografia postata sa fie piesa principala. Incercati sa fiti cat se poate de creativi, pentru ca publicul sa poata sa isi imagineze cat mai bine posibil scenariul prezentat de dumneavoastra. In plus, puteti opta si pentru descrieri mai amuzante, care sa starneasca rasul cititorului sau macar sa ii readuca zambetul pe buze.

Cu siguranta va aprecia efortul dumneavoastra! Insa, nu uitati ca fiecare descriere sa se potriveasca cu fotografia postata, exact cum am mentionat si la punctul anterior.

De asemenea, nu uitati sa inserati si cateva cuvinte de tip hashtag, pentru a putea sa atrageti atentia si publicului care inca nu v-a descoperit afacerea, insa, nu uitati ca acele cuvinte sa fie reprezentative pentru respectiva imagine si continutul redactat.

Poze editate

Ati facut o fotografie intr-un cadru de poveste, insa nu sunteti multumit pe deplin de cum arata aceasta? In acest caz, tot ce trebuie sa faceti este sa editati respectiva fotografie, pentru a scoate in evidenta lucrurile care vi se par reprezentative. Pentru acest pas, Instagram are la dispozitie o serie destul de ampla de filtre pe care le puteti folosi astfel incat sa va editati fotografiile.

De asemenea, daca va doriti mai mult profesionalism in editarea pozelor, puteti alege programele special concepute in acest scop. In plus, exista numeroase aplicatii de acest gen care pot fi descarcate chiar si pe telefonul mobil, in mod gratuit.

In final, veti obtine niste fotografii perfect editate, caci astfel de aplicatii sunt permanent actualizate cu diferite filtre sau optiuni. Tot ce aveti nevoie este un strop de creativitate, pentru ca fiecare fotografie sa isi poata croi propria personalitate. Foarte simplu, nu-i asa?

Leave a Reply