Daca deja ai petrecut nenumarate concedii in tara ta si doresti sa evadezi putin, agentiile de turism se pare ca sunt la inaltime cu oferte pentru destinatii pe care altadata doar le visai.

Probabil concediul este singurul moment din an asteptat cu nerabdare si planificat cu mult timp inainte.

Indiferent ce destinatie alegem, cu fiecare an adunam amintiri de neuitat si experiente unice.

Inainte de alegerea concediului probabil al fi cel mai bine sa fii documentat in ceea ce priveste destinatia pe care o alegi in special in cazul in care mergi pentru prima data in acel loc.

Mexicul, la prima vedere o tara indepartata unde pare ca ajungi destul de greu, este o posibilitate inca putin cunoscuta de romani.

Se pare ca Mexicul a devenit in ultimii ani destinatia preferata de multi turisiti care cauta altceva si satisface in mare masura capricii.

Cautat in primul rand pentru peisajul de vis care il ofera, pe langa plajele exotice si atmosfera de basm, cladirile istorice si cartierele artisitice fac din Mexic un punct turistic atractiv si ispititor.

Situata in America Centrala se invecineaza cu Statele Unite ale Americii la nord, si Belize si Guatemala la sud. In ceea ce priveste clima, in partea de nord temperaturile sunt mai scazute iarna, dar in sud pe tot parcursul anului se mentine o temperatura cuprinsa intre 24 si 28 de grade Celsius.

Cel mai mare oras al tarii este Ciudad de Mexico si conform statisticilor este unul dintre orasele cu cea mai mare aglomeratie urbana din lume.

Puerto Vallarta are una dintre cele mai frumoase plaje ale zonei, plajele din Punta Mita fiind cele mai amenajate si mai dezvoltate.

Zona Punta Mita se afla in nordul orasului Puerto Vallarta, oras cu precadere destinat turismului.

In ultimii ani turismul a cunoscut o crestere semnificativa aici si a ajuns sa reprezinte un procent de 50% din activitatea economica a orasului.

Industria turismului s-a dezvoltat uimitor in ultimii ani datorita numarului mare de turisiti care isi ofera un concediu altfel decat pana acum.

Plajele insorite ofera peisajul exotic iar vestigiile istorice au devenit tot mai intersante pentru turisti din toate colturile lumii.

Orasul a devenit un loc popular chiar si pentru turistii interni  care isi petrec aici week end -urile sau vin cu ocazia unor sarbatori nationale organizate aici.

Se spune ca zona aceasta este intr-o crestere rapida, astfel ca datorita numarului mare de turisiti s-au construit lanturi hoteliere si apartamente pentru inchiriat.

Ruinele cetatii aztece din jurul Mexicului, sau ruinele mayase au devenit un punct de atractie.

Langa raul Usumacinta se afla una dintre minunile Mexicului, Complexele de la Palenque, ofera cea mai admirabila dovada a arhitecturii create de aceasta civilizatie.

La granita cu Guatemala se afla orasul Copan si este un sit arheologic.

Situl arheologic Chichen  Itza din Yucatan te poate incanta cu Piramida Kukulkan, numita si Templul lui Kukulkan, o piramida templu construita in secolul al XII-lea i.Hr. in cinstea zeului sarpe cu pene, de origine tolteca.

Acesta este unul dintre cele mai mari si mai cunoscute vestigii precolumbiene. Orasul a servit drept capitala mayasilor intre anii 750-1200.

Ruinele civilizatiei mayase sunt inca vizibile in localitatea Tulum din Peninsula Yucatan. Tot aici se pot achizitiona souvenir-uri, poti inchiria casute sau poti sa te alaturi taberelor de comunitati Hippie entuziasti ai Cultului Soarelui.

Orasul Tulum este un loc mai aerisit si nu foarte aglomerat, mai linistit din punct de vedere al agitatiei si megaresorturilor care detine hoteluri foarte mici.

Plaja ce mai valoroasa a Mexicului se afla in Puerti Escondido.

Inconjurata de alte plaje atractive pentru frumusetea lor, aceasta este destinatia perfecta a iubitorilor de surfing. Totodata conditiile de cazare si viata de noapte sunt de neegalat in ceea ce priveste preturile pentru servicii de cazare si mancare.

Cea mai frumoasa plaja a Mexicului ramane totusi plaja din Cancun. Locul ofera un decor desprins din basme iar serviciile ofera turisitilor o gama larga de activitati, cluburi si restaurante moderne.

Playa del Carmen detine peste 2000 de hoteluri si este foarte accesbila desi in ultimul timp este foarte aglomerat.

De aici se pot vizita cu usurinta imprejurimile.

Daca ai hotarat sa vizitezi Mexicul obtine cele mai bune oferte si detalii vizitand pagina Travel Matters !

Leave a Reply