Bicicleta de fitness este un dispozitiv cu ajutorul căruia oricine poate elimina kilogramele în plus din confortul propriei locuințe, fără a mai fi nevoie să se deplaseze până la sală. De asemenea, este utilizată cu succes și de către cei care doresc să își tonifice corpul și să îl modeleze astfel încât să-și consolideze încrederea în propriile puteri.

Care sunt modelele de biciclete disponibile pe piață?

Înainte de a cumpăra o bicicletă de fitness, cei interesați de un astfel de dispozitiv trebuie să știe că există trei tipuri principale dintre care pot alege:

  • bicicleta magnetică – este cea mai puțin costisitoare bicicletă, întrucât a fost creată special pentru a fi folosită acasă. Simplă și ușor de folosit, bicicleta magnetică nu are foarte multe funcții, însă poate fi utilizată chiar și de către începătorii care până acum nu au mai avut contact cu un astfel de dispozitiv;
  • bicicleta eliptică – este aparatul de fitness cu ajutorul căruia se pot lucra mai multe grupe de mușchi simultan, ceea ce înseamnă că se pot arde caloriile într-un ritm alert, iar corpul se modelează mult mai ușor;
  • bicicleta cardio – a fost creată pentru a fi folosită zi de zi și pentru a combate anemia, stresul, artrita sau problemele vasculare. Aparatul ajută și la îmbunătățirea funcției cardiace, precum și la reducerea colesterolului, a durerilor menstruale, dar și la o eliminare rapidă a grăsimii nedorite.

Avantajele utilizării unui biciclete de fitness acasă

Folosirea unei biciclete de fitness acasă presupune o serie de avantaje care ajută la îmbunătățirea stilului de viață. În timp, cei care utilizează un astfel de dispozitiv vor simți că se simt mai bine atât din punct de vedere fizic, cât și psihic și, totodată, vor vedea cum corpul lor se modelează frumos, până ajunge la forma pe care și-o doresc.

Printre principalele avantaje ale utilizării unei biciclete acasă se numără următoarele:

  • îmbunătățirea nivelului de încredere în sine;
  • se pot lucra simultan mai multe grupe de mușchi (mușchii fesieri, mușchii gambelor, dar și mușchii coapselor și cei ai șoldurilor);
  • exercițiile constante reprezintă un stimulent cardio excelent, cu ajutorul căruia se poate antrena întreg corpul, până ce starea generală se îmbunătățește;
  • serialul preferat poate fi urmărit în timpul unui set de exerciții;
  • realizarea antrenamentului acasă oferă celor care îl realizează o stare de confort sporită;
  • în timp, cei care utilează o bicicletă vor putea observa că, deși la început puteau să aleagă doar programe ușoare, după o vreme pot crește intensitatea la pedalare;
  • la finalul oricărui antrenament se pot studia detalii precum: timpul scurs, care a fost viteza de rulare, care a fost distanța parcursă, câte calorii s-au pierdut într-o sesiune, care a fost ritmul cardiac etc.

De luat în considerare înainte de achiziționarea unei biciclete de fitness

Greutatea maximă suportată trebuie să fie una dintre specificațiile care trebuie luate în calcul înainte de achiziționarea unui model de bicicletă. Deși multe dintre variantele disponibile suportă până la 130 de kilograme, există și modele care au o capacitate mai mică – acest aspect trebuie verificat cu atenție.

Pedalatul la o înclinare zero nu presupune foarte mult efort, motiv pentru care persoanele aflate în căutarea unei biciclete trebuie să opteze pentru un model la care rezistența pe care le-o impune bicicleta să fie reglabilă.

Greutatea volantei este un alt aspect foarte important la o bicicletă de fitness. În funcție de acest detaliu, dispozitivul poate fi eficient sau nu. Cu cât volanta este mai grea, cu atât rezultatele se vor observa mai repede.

Având în vedere că pe piață există numeroase modele de biciclete disponibile, iar decizia achiziționării unui model poate fi dificilă, cei care caută să achiziționeze un astfel de dispozitiv trebuie să știe că DHS Fitness oferă un raport excelent între calitate și prețuri. Este vorba despre o companie care a gândit atent detaliile pentru fiecare model în parte, astfel încât să vină tuturor în ajutor, indiferent de motivul pentru care își doresc să utilizeze acasă o bicicletă.

În concluzie, având în vedere că nu toate persoanele au timp suficient timp la dispoziție pentru a merge la sală în mod constant, o bicicletă de fitness este soluția ideală pentru a păstra contactul cu sportul și pentru a face exerciții în confortul propriului cămin ori de câte ori este nevoie.

Leave a Reply