O chestiune pe care am auzit-o dezbătută în grupurile de medici dentiști este legată de criteriile de alegere ale implantului dentar cu care să lucreze. Sunt foarte multe oferte de implanturi dentare pe piață, și toate se laudă că sunt cele mai bune. Și, în completarea laudelor, vin și cifrele care le susțin. Există destule studii făcute de specialiști în domeniul stomatologiei care susțin că rata de succes a fiecărui tip de implant depășește 95%.

Mulți medici dentiști fac cercetări cu privire la ofertele de implant pe care le primesc pe internet. Acest lucru duce la confuzii și mai mari, întrucât se lovesc de aceleași probleme pe care le-am descris mai sus. Și atunci apare întrebarea: cum îl alegi, totuși, pe cel mai bun?

Din punct de vedere clinic, sunt câteva aspecte pe care este indicat să le ai în vedere. Atunci când te hotărăști asupra unui implant, în afară de consultanța și prezența locală a companiei, este bine să urmărești următoarele aspecte:

  1. Tipul de aliaj folosit.
  2. Disponibilitatea implantului în forme diferite, pentru a putea fi întrebuințat în funcție de nevoile pacientului (anatomia acestuia și caracteristicile oaselor).
  3. Disponibilitatea implantului în lungimi diferite – acest lucru este esențial, ușurând semnificativ întregul proces.
  4. Asemenea lungimii, disponibilitatea implantului în mai multe variante de grosime are o importanță majoră, făcând întreaga intervenție mai puțin complexă.
  5. Disponibilitatea unei game largi de soluții protetice (din nou, foarte important) – cimentate și înșurubate, fixe și detașabile – precum și materialul întrebuințat pentru conceperea acestora.

După cum se poate cu ușurință observa, e greu să treci prin întregul proces de căutare a implantului cu care să lucrezi. Drept pentru care îți voi face o recomandare: Implantul dentar MIS V3, distribuit de MIS România.

MIS România oferă o gamă variată de implanturi dentare care sunt certificate conform celor mai exigente standarde internaționale de calitate, fiind aprobate de Ministerul Sănătății din România. Această companie oferă un sistem de implanturi dentare ușor de utilizat, cu o gamă vastă de soluții aplicabile oricărei situații, la cel mai înalt standard calitativ, totul pentru un preț corect.

Concomitent, MIS își cuantifică succesul în bunăstarea pacientului, de aceea dezvoltă produse de înaltă tehnologie, totul cu implicații etice deosebite.

Implantul dentar V3 de la MIS este un tip de implant cu conexiune conică, fiind confecționat din titan, materialul cu cea mai bună biocompatibilitate.

Acesta aduce în plus elemente precum:

  • Mai mult os – Implantul V3 dispune de zone fără compresie în jurul zonei coronare, asigurând un rezervor pentru acumularea de sânge și formarea cheagurilor de sânge, ceea ce permite o osteointegrare rapidă și o creștere osoasă accelerată;
  • Gâtul implantului are formă triunghiulară, asigurând o stabilitate primară superioară în zona crestală și o conservare maximă a osului;
  • Dispune de „Platform switching” – osul crestal din jurul implantului este păstrat, cu scopul de a furniza o mai bună etanșare gingivală;
  • Apexul plat de care dispune implantul V3 permite o ancorare mai bună în os, facilitând procedurile de încărcare imediată.

Leave a Reply