In momentul in care discutam despre ce inseamna optimizare seo, trebuie sa precizam faptul ca acest acronim “SEO”, provine de la termenul Search Engine Optimization, care in limba romana ar insemna optimizare pentru motoarele de cautare.

Chiar daca poate sa sune complicat la inceput, SEO nu este un proces foarte dificil de realizat, iar optimizarea trebuie privita ca un sinonim pentru termenul de imbunatatire.

Asadar, mai pe scurt, am putea spune faptul ca SEO este un proces care are ca si scop imbunatatirea paginilor web si a site-urilor pentru motoarele de cautare precum Google de exemplu, Bing sau Yahoo.

Ei bine, dar de ce sunt motoarele de cautare atat de importante, incat noi sa ne dorim sa ne optimizam site-urile pentru acestea?

Raspunsul cu siguranta este unul cat se poate de simplu. In momentul in care oamenii isi doresc sa afle anumite informatii de la motoarele de cautare, cu siguranta cauta in motoarele de cautare produsele sau obiectele sau serviciile de care au nevoie.

Cu cat un site este mai bine optimizat, cu atat acesta va avea o clasare mai buna in paginile cu rezultate ale motoarelor de cautare, ceea ce inseamna ca si traficul de pe site-urile respective va creste automat.

Un alt amanunt interesant de care cu siguranta nu trebuie sa uitam, este acela ca optimizarea seo poate sa fie o modalitate mult mai accesibila ca si pret de a promova un site sau o afacere, decat reclamele publicitare de la televizor, sau chiar si decat folosirea unui banner stradal, iar tocmai din acest motiv, anumite firme aleg sa se promoveze astfel.

Plus de asta, atunci cand incerci sa promovezi o afacere sau un site, nu stii daca un banner stradal ajunge la publicul tinta, pec and o campanie eficienta de optimizare seo, si de promovare a site-ului in Google, va avea mereu success.

Daca te intrebi de ce este important ca site-ul sa fie cat mai bine pozitionat in Google, si de ce nu prea aducem in discutie celelalte motoare de cautare, ei bine, si aici raspunsul este unul cat se poate de simplu. Chiar daca exista mai multe motoare de cautare, Google este cel mai apreciat si totodata cel mai util motor de cautare existent.

In cazul persoanelor care detin un site, si care isi doresc ca acesta sa aiba un trafic cat mai mare, cu siguranta optimizarea seo este solutia ideala, pentru ca procesul de optimizare seo ajuta foarte mult motoarele de cautare sa fie cat mai posibil e ficiente.

Plus de asta, optimizarea seo este utila pentru ca ajuta oamenii sa gaseasca toate informatiile de care acestia au nevoie, ii ajuta sa gaseasca toate imaginile si toate produsele de care au nevoie.

Pentru firmele mici, optimizarea seo este mai mult decat utila, pentru ca le ajuta sa concureze cu firmele mari. Plus de asta, o campanie de optimizare seo, nu este nici foarte costisitoare.

Asadar, acestea sunt doar cateva notiuni pe care ar cam trebui sa le cunoasca toti cei care detin un site personal, referitor la procesul de optimizare seo.

Leave a Reply