Sunt mai multe elemente de care trebuie sa tineti cont cand faceti SEO. Pentru cele mai mici costuri optimizare SEO va recomandam DanBradu.com.

  1. Micro-date, o valoare adaugata “SEO”

Exista mai multe formate diferite pentru metadate, cum ar fi microformatele si RDF-urile. Cu ajutorul datelor micro, puteti defini o organizatie, o persoana, un produs si multe altele.

Elemente cum ar fi datele, comentarii si titluri de locuri de munca pot fi evidentiate in rezultatele cautarii, acest lucru este in acelasi timp un castig pentru SEO si o oportunitate din punct de vedere al marketingului.

  1. Legaturi interne intre paginile site-ului dvs.

Link-urile interne care leaga paginile dvs. sunt adesea la fel de importante ca si legaturile externe. Toate paginile indexate pe Google au un rang de pagina, acest rang de pagina poate fi transmis la fiecare link de pe pagina care nu are rel = “nofollow”.

Prin urmare, daca aveti link-uri catre propriile dvs. pagini, ele vor primi o parte din acest “suc de legatura”. Reteaua sau legatura dintre paginile dvs. web trebuie sa fie relevante atat pentru transmiterea paginii Google, cat si pentru vizitatori.

  1. Sitemap sau sitemap

O harta a site-ului (Sitemap) este un fisier XML care afiseaza adresele URL ale site-ului dvs. web cu anumite metadate ca fiind data ultimei sale actualizari. Tehnica sitemap-ului este aprobata oficial de motoarele de cautare.

Folosind protocolul Sitemap, nu garanteaza ca paginile dvs. vor fi incluse in indexul motoarelor de cautare, dar faciliteaza foarte mult si imbunatateste calitatea.

Odata construit, sitemap-ul dvs. poate fi trimis la motoarele de cautare, de obicei printr-o interfata de instrumente pentru webmasteri, cum ar fi google webmastertools. (denumita acum Google Search Console)

  1. Datele duplicate si legatura canonica

Continutul duplicat reprezinta unul dintre cele mai grave lucruri pentru site-ul dvs. dintr-o perspectiva SEO. Fiecare pagina trebuie sa aiba doar un punctaj de domeniu si o adresa URL. Daca o pagina de internet are o veche si o noua adresa URL, un 301, trebuie sa fie configurat pentru a spune motorului de cautare ca pagina a fost mutata.

  1. Instrumente pentru webmasteri: Webmaster Bing si Instrumente Google pentru webmasteri (GSC)

Google, Bing si alte motoare ofera webmasterilor o interfata cu instrumente pentru a consulta o multitudine de informatii pe un site Web. Se pot gasi, de exemplu, termenii de cautare utilizati pentru a ajunge la site-ul dvs., numarul de pagini incluse in index sau probleme potentiale Google cu indexarea site-ului.

Inregistrati-va site-ul pe instrumentele Google pentru webmasteri (redenumiti Consola de cautare Google) pentru a colecta informatii foarte utile pentru strategia dvs. de SEO si de pozitionare.

6.Continut text bogat, relevant si unic

Nu trebuie sa pierdeti din vedere faptul ca cel mai important lucru, din pagina dvs. Web, ramane continutul. Continutul de text nu ar trebui sa se limiteze la enumerarea cuvintelor cheie.

Motoarele de cautare trebuie sa gaseasca cuvintele cheie, dar continutul trebuie sa fie usor de citit si sa dea utilizatorilor nevoia de a reveni la site-ul dumneavoastra. SEO este acolo pentru a evidentia continutul si valoarea dvs. in motoarele de cautare si nu invers. Un numar de cuvinte intre 200 si 400 este un minim pentru pozitionarea unei pagini web.

De ce sa  urmati aceste sfaturi SEO?

Daca urmati aceste  sfaturi SEO nu garanteaza intotdeauna sa obtineti prima pagina a rezultatelor cautarii de la Google, multi alti factori sunt luati in considerare pentru clasamentul paginii web, concurenta pe cuvintele cheie ale paginii dvs. fiind primul dintre ele.

Pe de alta parte, daca nu urmati aceste sfaturi, aveti putine sanse sa va imbunatatiti pozitionarea. Daca nu stiti de unde sa incepeti sa optimizati SEO-ul site-ului dvs., un audit SEO va va da primele raspunsuri.

Leave a Reply