Suntem convinsi ca daca aveti un site probabil ca v-ati lovit deja de termeni precum gazduire web si daca nu ati facut asta inca, atunci inseamna ca aveti pe cineva care se ocupa de site, insa va veni si momentul in care va veti confrunta cu problema gazduirii web si de aceea in acest articol vom discuta despre gazduirea de tip vps. Pentru oferte si pachete vezi detalii in link.

VPS vine de la Virtual Private Server si este probabil cel mai popular serviciu de hosting si poate fi, de asemenea, si cel mai bine echilibrat.

Un server VPS este tot un mediu partajat, dar modul in care este distribuit este foarte diferit.

Mai intai de toate, un server VPS este de obicei limitat la 10-20 GB. Acest lucru va poate provoca un stres in plus desi nu ar trebui pentru ca e complicat sa umplet 20 GB, iar imbunatatirea reala vine sub forma unui hypervisor – care este cel mai tare nume dat pentru ceva vreodata.

Un server VPS este literalmente impartit intre mai multi utilizatori. Daca exista 10 utilizatori, 10 GB de memorie RAM si 200 GB de hard disk space pe server, fiecare utilizator va fi capabil sa consume 1GB de RAM si 20GB de spatiu. Dupa ce ati atins limita RAM, site-ul vostru poate sa scada in ceea ce priveste viteza, dar ceilalti vor ramane stabili. Hipervizorul este responsabilul pentru gestionarea masinilor virtuale care creeaza aceasta separare in cadrul serverului.

Aceasta adaugare simpla elimina aproape tot efectul vecinului rau. Extrem de rar, pot exista unele probleme care afecteaza mai multi utilizatori prin afectarea propriu-zisa a hypervizorului, dar acest lucru nu este ceva de care trebuie sa va faceti griji.

Un alt avantaj important al serverelor VPS este faptul ca acestea sunt foarte usor configurabile, oferind o mai mare flexibilitate. Pe gazdele partajate, nu va puteti modifica intr-adevar mediul de lucru deoarece ati schimba si setarile celorlalti. Deoarece contul vostru este este pe o masina virtuala, puteti efectua mai multe modificari fara a afecta alti utilizatori. Acesta este un lucru pe care dezvoltatorii il vor aprecia.

In cele din urma, VPS este scalabil. Deoarece lucrati cu o masina virtuala care necesita un anumit procent din resursele disponibile pentru server ca si intreg, cantitatea de resurse pe care vi se permite sa o utilizati poate fi marita in cateva secunde. Acesta este un mare confort pentru proprietarii de afaceri care se asteapta ca site-urile lor sa creasca si sa infloreasca in ritm alert.

Deci, pentru cine este VPS? Noi am recomanda de fapt, servicii VPS pentru orice persoana care are in jur de 20 dolari pe luna de alocat gazduirii. VPS poate fi mult mai scump, dar chiar si cel mai mic nivel va fi mult mai bun decat orice solutie partajata de gazduire.

Pachetele VPS pot veni la preturi mici ca $ 10 / luna, dar majoritatea vor fi in jur de 25 $, serviciul mediu fiind de 50 $ pe luna. In timp ce cresteti, puteti intra in gama de 120 – 150 $, dar nu va faceti griji prea mult, daca aveti nevoie de mai multa memorie RAM si de latime de banda, probabil veti obtine destul de multi bani pentru a acoperi cu usurinta costul.

Unele solutii VPS cunoscute si respectate sunt oferite de inMotion Hosting si Dreamhost.

Leave a Reply