Cand vorbim de un picamer, cunoscatorii stiu ca acesta este de mai multe tipuri, insa ne vom opri doar supra unui picamer bosch pneumatic.

Acesta mai este cunoscut si sub numele de ciocan pneumatic si este o unealta specializata sa fie actionata manual. Aceasta unealta este destinata lucrarilor de demolare si ofera avantajul utilizatorilor prin asigurarea perforarii precise, controlate.

Cu ajutorul unui picamer pneumatic pot fi realizate lucrari de demolare ample pe suprafete bine delimitate. Aceasta unealta ajuta la distrugerea materialelor dure precum roca, piatra, asfalt, beton, de aceea veti observa un picamer bosch in momentul in care muncitorii lucreaza pe santiere ori in case, la reamenajarea unei locuinte si unde este nevoie ca peretii sa fie sparti.

Sunt insa anumite lucrari de santier care impun utilizarea picamerului pentru scurte perioade de timp, iar in asemenea situatii este mai avantajos sa colaborati cu o firma care ofera scule de inchiriat avand in vedere faptul ca costurile de inchiriere sunt mai mici fata de pretul de achizitie. In cazul in care v-ati hotarat sa inchiriati un picamer bosch, trebuie sa aveti grija cum il manipulati.

Astfel, nu va apucati de lucru inainte de a nu fi echipat cu echipament de protectie: casca de protectie, casca de protectie a urechilor, salopa si manusi de lucru speciale. Si asta deoarece astfel de unelte de inchiriat trebuie manipulate cu grija si sa nu va grabiti. In timp ce lucrati, ciocanul nu trebuie indreptat catre alte persoane sau catre persoana care il manevreaza, deoarce acest dispozitiv contine cuie si poate produce rani grave.

De aceea, ciocanul pneumatic trebuie pornit doar dupa ce a fost corect amplasat pe suprafata de lucru. Nu va apucati sa lucrati cu un astfel de instrument daca nu va pricepeti, deorece nu este de joaca cu asa ceva! Un lucru important de precizat este faptul ca picamerul bosch penumatic de inchiriat nu trebuie manipulat si transportat in momentul in care este in functiune. Astfel, cuiele trebuie introduse cu mare grija si doar in momentul in care dispozitivul se afla in stare de repaus.

Verificati produsul

Inainte de a inchiria un produs, trebuie sa il verificati in prezenta reprezentantilor magazinului. In cazul in care aparatul prezinta defectiuni, nu trebuie manipulat sub nici o forma, deoarece aceasta unealta poate produce scantei. Evitati sa o folositi in apropierea substantelor inflamabile.

Persoana care manipuleaza picamerul pneumatic trebuie sa respecte cu sfintenie presiunea de aer mentionata de producator, deoarece nu este indicat sa se depaseasca nivelul maxim de presiune care este mentionat.

Inainte de a porni aceasta unealta trebuie sa verificati ca toate suruburile sa fie bine stranse, deoarece orice piulita slabita poate provoca accidentari sau poate duce la distrugerea dispozitivului. De aceea, trebuie sa fiti foarte atent in momentul in care o inchiriati.

Leave a Reply