Daca doriti sa aveti o locuinta foarte confortabila, atunci trebuie sa va luati din timp unele masuri de siguranta. Si cand spun acest lucru ma refer strict la faptul ca orice locuinta ar trebui sa fie izolata.

Nu izolata de restul lumii bineinteles, ci izolata termic si hidroizolata, pentru ca astfel ea va fi mult mai avantajoasa din toate punctele de vedere. De exemplu, atunci cand locuinta dumneavoastra este termoizolata, costurile aferente climatizarii vor scadea drastic, iar acesta este doar unul dintre multele motive pentru care o locuinta ar trebui sa fie termoizolata.

Stim ca de multe ori si in foarte multe cazuri diferite, apa poate produce pagube destul de serioase apartamentelor noastre. Si aici putem pune problema in felul urmator “ in cazul in care un vecin alaturat face inundatie, cu siguranta ca peretii apartamentului nostru vor fi afectati sau grav afectati, si nu numai peretii, pentru ca intregul apartament ar putea avea parte de pagube serioase”. Iar acesta este doar unul dintre multele motive pentru care apartamentul nostru trebuie sa fie hidroizolat.

Pentru hidroizolatie, care nu este la fel de simpla de efectuat precum termoizolatia, trebuie sa apelam la mana de lucru profesionista. Adica sa cerem ajutorul unei firme care este specializata in asa ceva si neaparat care sa ofere astfel de servicii la o calitate foarte inalta, pentru ca numai astfel apartamentul nostru ar putea fi protejat in totalitate de apa.

O astfel de firma specializata in hidroizolatii putem gasi chiar si cu ajutorul internetului, deoarece astazi cele mai multe firme de acest gen isi fac publicitate in mediul online, unde isi prezinta chiar si tarifele si materialele cu care executa lucrarile. Mai mult decat atat, trebuie sa alegem o firma care sa ne ofere o garantie cat mai mare, pentru ca numai astfel putem fi siguri ca lucrarile efectuate vor dura o perioada mult mai lunga de timp.

In cazul in care dorim sa termoizolam peretii apartamentului nostru, lucrurile nu mai sunt unele la fel de complicate, iar aceste lucrari le putem efectua chiar si singuri, bineinteles dupa ce ne documentam asa cum trebuie, pentru ca si in acest caz trebuie sa tinem cont de destul de multe lucruri. Spre exemplu, trebuie sa stim ca nu putem aplica polistirenul expandat pe un perete al carui var se ia. Tocmai din acest motiv, intainte de a aplica polistirenul pe suprafata peretelui, trebuie sa folosim o banda adeziva pentru a ne da seama daca varul de pe perete se ia. In cazul in care, dupa inlaturarea benzii adezive, observam ca pe partea lipicioasa a acesteia ramane var, trebuie neaparat sa il dam pe acesta jos de pe pereti, pentru ca altfel, riscam ca polistirenul sa nu se lipeasca asa cum trebuie.

Leave a Reply