E nevoie de curaj ca sa poti vorbi despre moarte. Dar cei mai multi oameni spun ca este o usurare sa vorbeasca despre aceasta intr-un mod deschis, direct si sincer. Cand oamenii vorbesc sincer despre moarte si isi impartasesc temerile si sperantele intre ei se creeaza o relatie speciala.

Cand nu trebuie sa vorbim despre moarte?
Oamenii reactioneaza si vorbesc despre moarte in moduri diferite. Acest lucru depinde de multi factori inclusiv:
– personalitate
– varsta
– relatii actuale
– credinte spirituale, religioase si culturale.

In anumite situatii nu e recomandat sa vorbiti despre moarte. Multi oameni nu se simt confortabil sa vorbeasca despre acest subiect decat cu cele mai apropiate persoane din viata lor. In schimb, unii oameni gasesc ca este mai bine sa discute cu persoane pe care nu le cunosc atat de bine, deoarece lucrurile nu sunt atat de emotionale.

Daca aduceti in discutie subiectul si cealalta persoana nu doreste sa raspunda, cel mai probabil este sa lasati lucrurile asa. Exista persoane care sufera de cancer dar care vor sa nege acest lucru. Cu toate ca stiu ca vor muri in curand, o parte din mintea lor refuza sa accepte acest lucru. Dar si aceasta poate fi o modalitatea de a face fata suferintei provocate de o boala incurabila, cum este cancerul. Trebuie sa le permitem sa se impace cu situatia in felul lor.

Exista si culturi care considera o lipsa de respect sa vorbesti despre moarte cu o persoana care este bolnava. Ba chiar unele persoane cred ca atunci cand vorbesti cu o persoana bolnava despre moarte, acesta va muri mai repede. Dar, la un moment dat cele mai multe persoane vor dori sa vorbeasca despre ceea ce se intampla. Impartasirea sentimentelor si temerilor cu o persoana de incredere este un lucru foarte firesc.

Servicii funerare profesioniste
Pentru planificare servicii funerare puteti contacta o firma specializata. funerare-rainbow-dorobantu.ro va sta la dispozitie pentru repatrieri, constatari decese si multe alte servicii si produse funerare. Daca o persoana bolnava moare intr-o tara straina si doriti sa-i aduceti trupul in tara pentru a fi ingropata aici si pentru ca la inmormantare sa participe toata familia care se afla aici, este nevoie sa respectati cateva reglementari in vigoare. Transportul se poate face doar prin avioane sau cu masini speciale. funerare-rainbow-dorobantu.ro va poate oferi consultanta si informatii suplimentare legate de repatriere.

Leave a Reply