Exista destul de multe situatii cand o societate sau o firma doreste sa se extinda. Prin extindere putem intelege foarte usor ca aceasta doreste sa mai deschida unul sau mai multe puncte de lucru, insa pentru a putea face acest lucru posibil este nevoie de foarte multa lupta cu birocratia.

Si stim cu totii foarte bine ce inseamna sa te lupti in ziua de astazi cu birocratia din Romania si cata pierdere de timp presupune sa stai la cozile interminabile din unele institutii ale statului sau sa bati in toate usilor birourilor acestora. De sigur este foarte greu, insa asta este tara noastra si atunci cand se doreste deschiderea unui punct de lucru, trebuie sa ne conformam cu functionarea institutiilor statului.

Pentru cei care nu sunt foarte familiarizati cu termenul ” punct de lucru”, putem spune ca acesta reprezinta spatiul in care o firma sau o societate isi desfasoara activitatea economica. Iar aici ne putem referi la orice firma care are un anumit obiect de activitate, ci nu numai la firmele de constructii, de exemplu. Mai mult decat atat, putem spune destul de bine si faptul ca o societate sau o firma isi poate deschide un numar nelimitat de puncte de lucru, pe tot teritoriul tarii noastre chiar, pentru ca legislatia din Romania ii permite sa faca acest lucru.

Iar aici singura conditie este ca societatea respectiva este obligata sa detina spatiul in proprietate sau in folosinta si nu in ultimul rand, sa dovedeasca acest lucru. Iar aici trebuie precizat si faptul ca, in cazul in care spatiul care este destinat pentru deschidere punct de lucru in cadrul unei societati, se afla intr- un imobil in care convietuiesc si alti locatari, atunci este necesar ca societatea respectiva sa obtina acordul acestora, sau in cel mai rau caz, al celor mai afectati dintre acestia.

Cat despre documentele necesare pentru ca o societate sa poata avea dosarul complet in ceea ce tine de inregistrarea deschiderii unui punct de lucru la Registrul Comertului, putem spune ca acestea sunt destul de multe, iar printre ele se enumera: copie dupa actul constitutiv, copie dupa cartile de identitate a asociatilor sau copie dupa cartea de identitate a administratorului, copie dupa certificatul de inregistrare in Registrul Comertului, dovada care sa arate ca societatea respectiva are drept de folosinta asupra spatiului in care doreste deschidere punct de lucru, declaratie de autorizare si cerere de inregistrare punct de lucru. Iar tot aici putem spune chiar si faptul ca, durata de inregistrare a deschiderii unui punct de lucru este una de 5 zile lucratoare, iar acestea se calculeaza inca din momentul depunerii dosarului, astfel ca atunci cand doriti deschidere punct de lucru, nu este nevoie sa asteptati mult.

Leave a Reply