Prin SEO se intelege stiinta care se ocupa cu optimizarea motoarelor de cautare, care erau un punct de inceput al navigarii pe internet. Aceste motoare de navigare nu erau sofisticate si reprezentau o sursa importanta in navigarea pe internet. Scopul optimizarii motoarelor de cautare este acela de marire a traficului calitativ al unui site.

Promovarea unui site in vederea cresterii pozitiei sale in lista de cautari ale rezultatelor dupa cuvinte sau expresii cheie, care sunt relevante despre natura si afacerea site-ului respectiv, se face de catre o echipa bine instruita in acest domeniu. In functie de unele criterii pe baza carora echipa de promovare a site-ului lucreaza, optimizarea SEO este de doua tipuri: optimizarea interna si optimizarea externa.

Optimizarea interna implica site-ul in cauza care trebuie imbunatit, care poate depinde si poate fi influentat doar de echipa de optimizare SEO. In cadrul acestei optimizari echipa trebuie sa scrie corect si cu mare atentie titlul si descrierea site- ului, sa elimine erorile care apar in site si sa imbunatateasca viteza de incarcare si prelucrare a imaginilor.

Prin actiunile echipei SEO se mai executa si optimizarea structurii adreselor URL si folosirea moderata a reclamelor care apar la deschiderea site-ului respectiv. Ca o concluzie, prin optimizarea interna se realizeaza ameliorarea experientei vizitatorilor site-ului, atunci cand doresc sa intre pe pagina web respectiva.

Optimizarea externa nu cere implicarea directa a echipei de promovare SEO, ci de vointa colectiva a internetului, ceea ce inseamna ca motoarele de cautare incearca, de fiecare data, sa gaseasca semnale masurabile si de relevanta si importanta a paginii web, in raport cu expresia de cautare analizata.

Aceste semnale masurabile se refera la: calitate, performanta si popularitate, iar ca drept exemplu in acest sens il costituie numarul si calitatea legaturilor catre pagina web care este analizata, numarul de interactiuni sociale, contextul in care apar mentiunile si credibilitatea surselor, incat si numarul mare de cautari.

Deoarece internetul a ajuns la un potential comercial foarte mare, odata cu aparitia motoarelor de cautare au aparut si asa numitii: “spammeri”, care, din pacate se ocupa cu manipularea imorala a criteriilor care duc la imbunatirea calitatii SEO si care fac unele pagini web sa nu poate fi vizionate.

In scopul eliminarii acestor spamuri, cei care se ocupa de promovarea morala si legala a motoarelor de cautare, publica un ghid de conduita morala al webmasterului de care toti cei din domeniu trebuie sa tina cont.

Scopul final in SEO este satisfactia celui care cauta o anume pagina web pe internet, care inseamna un trafic de internet foarte mare mare. In acelasi timp cu cresterea traficului, creste si calitatea unui site, iar rezultatul trebuie sa fie acelasi tot timpul, adica ameliorarea experientei vizitatorilor.

Leave a Reply