In acest articol vom aborda subiectul gardului de beton, a diferentelor dintre gardul din beton si gardul din lemn si a avantajelor, respectiv dezavantajele ambelor tipuri de garduri.

In primul rand gardul de beton poate fi o alegere de top din punct de vedere financiar dar si a aspectului, pentru ca ai la dispozitie o intreaga diversitate de modele care variaza in pret, si pentru ca datorita faptului ca poti sa alegi tu ce forme sau model sa fie inscriptionat pe acesta, gardul de beton se potriveste oriunde, ca este o zona rezidentiala, casa parintilor sau un parc de recreere.

Pe langa aspect si pret, gardul de beton este un excelent tampon fonic si impotriva vantului, ceea ce il face deosebit de util in zone in care viteza vantului este ridicata.

Spre deosebire de un gard din lemn, unul din beton nu necesita la fel de mult efort pentru a fi intretinut. Daca un gard de lemn este predispus la actiunea parazitilor sau insectelor care ii pot dauna structura si implicit rezistenta, un gard de beton trebuie spalat din cand in cand cu un furtun cu apa rece pentru a indeparta mizeria si praful. In acelasi timp gardul din beton este foarte usor de asamblat daca este cumparat sau construit personal, fiindca elementele sale au un contur foarte precis ceea ce il face usor de imbinat si asamblat. Standarul de fabricatie a betonului influenteaza decisiv dimensiunea acestuia, greutatea, durabilitatea precum si rezistenta gardului de beton din care este construit.

Asa cum deja am precizat si este stiut, gardul de beton este extraordinar de durabil si de stabil, ceea ce il face de preferat in zone in care viteza vantului este foarte ridicata, sau in zone in care apar frecvent inundatii. Cantitatea de beton folosita pentru a construit un zid este direct proportionala cu stabilitatea si rezistenta acestuia, ceea ce inseamna ca cu cat este folosita o cantitate mai mare de beton in constructia gardului, cu atat acesta va fi mai solid, si vice-versa. Nu numai ca zidul de beton este ideal in zonele in care vremea este foarte violenta, insa sunt perfecte si pentru solurile inclinate, acesta fiind la fel de rezistent ca si cum ar fi fost pozitionat pe pamant drept.

Cu toate ca si un gard de lemn poate fi personalizat, acest proces este mult mai dificil de realizat si necesita interventia unui specialist precum si a numeroase aparate profesionale de prelucrat lemnul, gardul de beton ramane in continuare cel mai usor de personalizat. Poti aplica orice vopsea pe suprafata acestuia, sa alegi design-ul barelor de fier, modelurile de ciment si asa mai departe. In magazine, aceste garduri beton sunt pe numeroase modele pentru a satisface orice client.

Leave a Reply