In cazul in care masina scapa ulei si acesta se scurge sub masina, veti gasi o pata sub locul unde este parcata masina.
Simptom: motorul foloseste mai mult ulei decat in mod normal. Balti de ulei sub masina atunci cand este parcata. Nivelul uleiului este scazut intre schimburile de ulei. Vezi balti de ulei sub masina. Evident, aveti o scurgere de ulei. Observi sau nu fum sau miros de ars atunci cand te opresti la un semafor, la un semn sau parchezi masina. Ar trebui sa te asiguri ca motorul are intotdeauna nivelul de ulei adecvat.

Posibile cauze: Sistemul PCV nu functioneaza corect, iar supapa acestuia trebuie inlocuita pentru a inlatura problema. Verificati si reparati sistemul PCV dupa cum este necesar. Garniturile motorului pot fi deteriorate si apar probleme de etansare. In acest caz, inlocuiti-le dupa cum se impune pentru o functionare sigura. Gasirea problemelor si inspectia vizuala este cel mai bun mod de a repera problemele. Filtrul de ulei se poate sa nu fie strans corespunzator. Asa ca, strangeti sau inlocuiti filtrul de ulei. Uneori rezolvarea unei probleme este mult mai simpla decat v-ati fi imaginat.

Fum in evacuare

Simptom: motorul foloseste mai multa benzina decat in mod normal si exista fum in gazele de evacuare. Nivelul uleiului este scazut intre schimburile de uleiuri auto. Vi se pare ca uleiul este ars de motor din cauza fumului prezent in gazele de evacuare. Se poate sau nu sa fi obesrvat ca motorul nu are aceeasi putere atunci cand este folosit.

Cauze posibile: Probleme in functionarea sistemului PCV. Un sistem de PCV infundat poate provoca pete de ulei majore, ceea ce inseamna ca uleiul este, de fapt, aspirat inapoi in motor prin fantele de admisie. Rezolvarea o constituie inlocuirea supapei PCV. Motorul poate avea probleme mecanice si atunci este indicat sa verificati compresia pentru a determina starea motorului. Un motor cu compresie slaba poate fi o solutie simpla, dar ar putea avea, de asemenea, scurgeri majore in inele, garnituri la capace sau in alte locuri. Inele pistoanelor motorului pot fi uzate.

Un inel de piston uzat determina posibilitatea strecurarii uleiului de motor in afara. Acest lucru inseamna ca uleiul de motor va fi gasit pe partea gresita a inelelor. Acest lucru poate fi cauzat si de un perete de cilindru canelat si uzat, ceea ce este mai grav. Inlocuiti, asadar, inelele de piston atunci cand este necesar si faceti asta la un service autorizat. Garniturile de supape a motorului depasite pot cauza simptome similare cu inelele de piston uzate. Un sigiliu de supapa uzat va lasa uleiul sa curga prin locuri prin care nu ar trebui.

Leave a Reply