Am auzit de termenul geek cu cateva luni in urma. Ma gandeam ca are legatura cu vreo persoana retrasa,care nu prea socializeaza.Ieri,neavand ce face am deschis calculatorul,m-am conectat la internet si am dat un search pe google dupa termenul “geek”.Wikipedia ne spune:

Cuvântul geek este un termen de jargon, care se referă la “o persoană neobişnuită sau ciudată, în special una care pare să fie obsedată de unul sau mai multe lucruri incluzând cele legate de intelectualitate, electronică, jocuri, etc.”

In mare parte corect,dar o definitie mai concreta este:

O persoană devotată unui anumit lucru astfel încât să iasă din normal. Aceasta ar putea fi din cauza intensităţii, adâncimii, sau subiectului de interes. Persoanele au fost etichetate, sau au ales să se identifice ca physics geeks, mathematics geeks, engineering geeks, sci-fi geeks, computer geeks, various science geeks, movie şi film geeks (cinefili), comic book geeks, theatre geeks, history geeks, music geeks, art geeks, philosophy geeks, literature geeks, historical reenactment geeks şi roleplay geeks.

Daca esti devotat unui lucru,daca te bucuri cand reusesti ceva intr-un joc in care esti “sef pe lumea ta” esti un geek.De exemplu,eu joc Football Manager,iar atunci cand echipa mea marcheaza un gol ma bucur,strig “DA”.Daca ne luam dupa definitiile de mai sus,sunt un geek,si imi place sa cred asta!Tu esti un geek?

Leave a Reply